Начало Рали Субару представя новата Impreza на Рали Акрополис

Субару представя новата Impreza на Рали Акрополис

189
0

Тимът на Субару в Световния рали шампионат ще успее да направи дебюта на новия състезателен Impreza WRC2008 по-рано от очакваното – по време на Рали Акрополис, което ще се проведе от 29 май до 1 юни. Самият автомобил обаче ще бъде показан дори още по-рано – в сряда в рамките на официално събитие в Гърция.

Субару планираха да представят новия си автомобил в края на тазгодишното издание на Световния рали шампионат, но от тима се надяват, че с преждевременното му показване Петер Солберг и Крис Аткинсън ще имат шанса да бъдат по-конкурентоспособни.

„Изключително сме въодушевени да представим новата Impreza WRC2008 преди предварително посочената дата” – каза Дейвид Ричардс, шефът на тима на Субару в Световния рали шампионат. „Това е доказателство за отдаденост на момчетата от тима във Великобритания, както и на тези от STI в Япония.”

„Точно както най-новата шосейна версия на Impreza представлява нова ера за Субару, така и WRC2008 представлява нова ера за всички нас от тима на Субару. Затова и съм уверен, че ще пристигнем в Гърция с по-голям потенциал.”

Състезателният модел е базиран на шосейната Impreza, показана през юни 2007 година.

И макар и да изглежда доста различно в сравнение със своя предшественик, Impreza WRC2008 запазва същия боксеров турбо двигател, комбиниран със симетрична система за задвижване на четирите колела.

WRC2008 също така притежава и нова разцветка, която да го доближи повече до корпоративната идентичност на Субару. И докато колата остава синя, златистото е заменено от сребристо и бяло.