Начало Рали Субару се надяват да се върнат в Световния рали шампионат

Субару се надяват да се върнат в Световния рали шампионат

48
0

Шефът на Субару, Икуо Мори, каза, че би искал марката да се завърне в Световния рали шампионат в бъдеще.

Мори, който е президент на компанията майка – Фуджи Хеви Индъстрис, обясни, че производителят е трябвало да се оттегли от спорта поради настоящата финансова криза. Той обаче е категоричен, че иска марката да се завърне в спорта.

„Постигнахме първоначалната си цел да подобрим познаваемостта на марката, но с оглед на безпрецедентната икономическа криза трябваше да преосмислим инвестициите си. Това са основните причини” – каза Мори.

„Възможността за автомобил на Субару в най-високия клас на Световния рали шампионат не са нулеви, но засега не може да се разглежда евентуално завръщане. Но ако ни бъде позволено, ще искаме да се завърнем – особено заради феновете.”

„Да достигнем до това решение не беше никак лесно, особено покрай безбройните фенове на Субару, които ни подкрепяха през всичките тези години. Бихме искали да изкажем искреното си признание по отношение на подкрепата на всички тези фенове.”

Новият правилник на Световния рали шампионат, който ще влезе през 2010 година (с преминаването към клас Супер 2000), се очаква драматично да намали бюджетите на тимовете и повече производители да разгледат евентуално участие.

Междувременно Ситроен и Форд потвърдиха участието си в шампионата и през 2009 година.