Начало Formula E News Сузи Волф стана спортен директор на Вентури във Формула Е

Сузи Волф стана спортен директор на Вентури във Формула Е

88
0

Сузи Волф бе назначена за спортен директор на екипа на Вентури във Формула Е. Волф, която за последно бе тестпилот и такъв по развитието на екипа на Уилямс във Формула 1, ще заеме позицията с незабавен ефект.

Тя караше активно до 2015 г., като преди това записа и успешни участия в DTM. След това се захвана активно с инициативата да окуражава повече жени, които да влязат в моторния спорт.

„Когато реших да спра да бъда професионален пилот през 2015 г., знаех, че искам да продължа с предизвикателството на състезанията, но не зад волана, каза Сузи, която е съпруга на спортния шеф на Мерцедес Тото Волф.

– Дадох си време внимателно да реша коя е правилната посока по отношение на това предизвикателство. И сега открих перфектната следваща стъпка, която е едновременно да бъда акционер и спортен директор на Вентури във Формула Е.“

Волф ще води тима в последните 2 състезания от сезона в Ню Йорк в средата на юли, а за екипа отново ще кара Тим Дилман на мястото на Едуардо Мортара. Съотборник ще му бъде Марио Енгел. За тима от следващия 5-и сезон ще кара бившият пилот от F1 Фелипе Маса.