Начало Автомобили Световната премиера на новото BMW Z4 се състоя в Пебъл Бийч

Световната премиера на новото BMW Z4 се състоя в Пебъл Бийч

60
0

BMW дава нова дефиниция на роудстъра, която ще се появи на бял свят под слънцето на Калифорния на 23 август 2018 година. Известния като домакин на едноименния Concours d’Elegance Pebble Beach Golf Links е сцена за световната премиера на новото BMW Z4.

С динамичните си пропорции, емоционален дизайн и въодушевяващ спортен дух откритият двуместен автомобил пренася класическата концепция на роудстъра към днешния и утрешния свят. В Пебъл Бийч премиум автомобилният производител от Мюнхен представя ексклузивното BMW Z4 M40i First Edition (среден разход на гориво: 7,1-7,4 л/100 км; СО2 емисии: 162-168 г/км).

Произведеният в лимитирана серия специален модел на роудстъра въодушевява както с типичните за BMW M Performance моделите пъргавина, прецизност и динамика в поведението на пътя, така и с особено висококачествените елементи на дизайна и оборудването, включително лаковото покритие на каросерията в цвят Frozen Orange metallic (оранжев мат, металик).

Световната премиера на новото поколение на роудстъра ще се състои на същото място, където през миналата година бе сцената и за първото публично представяне на BMW Concept Z4. Със своя пуристки, динамичен и прогресивен дизайн концептуалният автомобил представи визията на един харизматичен спортен автомобил, който сега се превръща в реалност със серийния модел. Още на пръв поглед пропорциите на новото BMW Z4 не допускат никакви съмнения за неговия динамичен потенциал на пътя.

Централната позиция на седене на водача, ниският център на тежестта на автомобила, перфектно балансираното разпределение на теглото между осите в съотношение 50 : 50, широките следи и компактното междуосие създават идеалните предпоставки за въодушевяващо пъргава управляемост и интензивна наслада от радостта от шофирането. BMW Z4 M40i First Edition отговаря на тези изисквания в максимална степен.

Това се осигурява от екстремно мощния редови 6-цилиндров двигател с 250 кВт/ 340 к.с., както и спортното окачване с електронно управлявани амортисьори, М Спортната спирачна система М Спортния заден диференциал с електронно управление. BMW M Performance автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди.

За характерното излъчване на новото BMW Z4 допринасят и вертикално насочените фарове, BMW бъбрековидната радиаторна решетка в Mesh дизайн, предният капак, който в класическия за спортните автомобили стил се издига над колелата, големите Air Breather на арките на предните калници и характерният, интегриран в задния капак аеродинамичен ръб.

При оформлението на интериора също е наблегнато на пуристкия спортен дух на новото BMW Z4. Ориентираното към водача оформление на кокпита се подчертава от динамично насочените напред линии. Ясно структурираната подредба на всички уреди за управление също подпомага концентрацията върху изживяването при шофирането на новото BMW Z4.

За перфектен старт в новата ера на роудстърите BMW Z4 M40i First Edition разполага със специфични елементи на дизайна и оборудването, които допълват спортното излъчване с ексклузивни акценти. Изразителното лаково покритие Frozen Orange metallic е съчетано с електрически задвижван текстилен покрив в цвят Anthracite със сребрист ефект, BMW Individual High Gloss Shadow Line, черни корпуси на външните огледала и 19-инчови М алуминиеви джанти с двойни спици с оформление Bicolor.

Интериорът на специалния модел включва черна кожена тапицерия Vernasca с декоративни шевове, седалки с електрическо регулиране и функция Памет, опцията Вътрешно осветление и озвучителна система Harman Kardon Surround Sound. Адаптивните LED фарове с Matrix функция за дългите светлини, предлаганият за пръв път в роудстър BMW Head-Up Display и BMW Live Cockpit Professional с най-актуалните технологии за свързаност подчертават напредничавия статус, който богатата на традиции концепция на двуместен открит спортен автомобил достига с новото BMW Z4.

Световната премиера на BMW Z4 M40i First Edition в Пебъл Бийч поставя началото на ексклузивното и въодушевяващо очакване на предстоящия наскоро дебют на новото поколение на роудстъра на пътя. BMW ще обяви всички детайли за другите варианти на двигателите, техническите новости и разнообразните елементи на оборудването на двуместния автомобил на 19 септември 2018 година. Малко по-късно ще се състои и премиерата на изложение на новото BMW Z4 на Mondial de l’Automobile (4 – 14 октомври 2018 г.) в Париж. Въвеждането по пазарите по целия свят ще стартира през пролетта на 2019 г.