Начало Рали Танак с втори успех за 2018 г. – победи във Финландия

Танак с втори успех за 2018 г. – победи във Финландия

34
0
От Танак

От Танак спечели чудесна победа в рали Финландия, след като в последния ден на надпреварата пази внимателно аванса си и на финала триумфира пред Мадс Остберг и съотборника си Яри-Мати Латвала. Това е втори успех за сезон 2018 г. за него. Хиляди естонци приветстваха Танак и първата победа на техен сънародник след успеха на ментора на От Марко Мартин през 2003 г.

Пилотът на Тойота води на практика в цялата надпревара и я завърши с над половин минута аванс. Той надделя в двубоя с Остберг в петък, когато двамата неколкократно се сменяха на върха в класирането. В събота с пет поредни победи в отсечки се откъсна напред и за неделя му остана да пази преднината си.

„Беше перфектен уикенд. Първият ден бе труден, но след това увеличихме разликата. Подготовката ни бе идеална, всичко се получи”, коментира Танак. „Ще се постарая да печеля всяко рали от тук нататък. Да видим къде ще сме в края на сезона.”

Остберг се справи с предизвикателството от страна на Латвала – разликата помежду им бе само 2,5 секунди преди финалната състезателна дистанция. Норвежецът удържа натиска и постигна най-добрия си резултат от повече от три години насам.

Четвъртото място взе Хейдън Падън, докато Себастиен Ожие бе пети. Тиери Нювил финишира едва девети.