Начало Рали Трима пилоти на Хюндай начело след втория ден в Швеция

Трима пилоти на Хюндай начело след втория ден в Швеция

68
0

Трима пилоти на Хюндай са начело след втория ден на рали Швеция, 2-и кръг от WRC. Води Тиери Нювил, който след 8 скоростни отсечки има аванс от 4.9 сек пред Андреас Микелсен. Трети е Хейдън Падън, който изостава на 12.1 сек от водача.

До 5-ия етап на 2-а позиция беше Есапека Лапи с Тойота, но финландецът допусна грешка, при която излезе от пътя и напълни тръбата за въздух към мотора със сняг. Това му коства загуба на мощност и той се срина до 7-ата позиция в общото класиране.

След същата тази отсечка Микелсен се бе доближил до Нювил само на 1 сек, но след това белгиецът успя да дръпне малко напред. 4-и в общото класиране е Крейг Брийн със Ситроен С3, който бе 3-и преди последния пробег. В него той обаче излезе от пътя и изостана само на половин секунда зад Падън.

Мадс Остберг със Ситреон е 5-и, а изненадващо най-предно класиралият се пилот на М-Спорт е Теемо Сунинен с Форд Фиеста, който е 6-и. Шампионът Ожие е едва 12-и, като трябваше да минава първи по отсечките и загуби много време.

В една от отсечките французинът загуби 50 сек. и е на близо 3 минути зад водача. Пред него 11-и е третият пилот на М-Спорт Елфин Еванс, а 10-и Крис Мийк със Ситроен.