Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо обяви официално връщането на Квят в тима

Торо Росо обяви официално връщането на Квят в тима

82
0
Данил Квят

Торо Росо обяви официално привличането на Данил Квят в тима за следващия сезон във Формула 1. Руснакът ще заеме мястото, освободено от Пиер Гасли, който ще е пилот на Ред Бул през 2019 г.

24-годишният Квят познава прекрасно тима от Фаенца. Той кара за Торо Росо през 2014 и след това от Гран при на Испания през 2016-а до надпреварата в САЩ през 2017 г.

„Първо бих искал да благодаря на Ред Бул и Торо Росо за дадената ми възможност отново да се състезавам във Формула 1”, заяви Квят. „Особено се радвам, че се връщам в отбор, който познавам много добре. В Торо Росо винаги съм се чувствал като у дома си и съм убеден, че това няма да се промени и догодина. Бих искал да благодаря и на Ферари за доверието в уменията ми, което ми позволи да остана свързан с F1 като техен развоен пилот. Работата ми бе свързана предимно със симулатора, но все пак научих много и сега се чувствам по-силен и по-добре подготвен, отколкото когато напуснах Торо Росо. Никога не съм се отказвал от надеждата отново да се състезавам. Все още съм млад и поддържам добра форма, за да съм на ниво в случай, че се появи възможност. Ще дам най-доброто от себе си, за да отговоря на очакванията на тима. Нямам търпение пак да карам.”

Шефът на Торо Росо Франц Тост отбеляза, че е доволен от повишението на Гасли, както и че според него Квят заслужава още един шанс във Формула 1.

„Забележителното представяне на Пиер му спечели мястото в Ред Бул за догодина. Той го заслужи и се радвам, че състезател от програмата на Хелмут Марко за млади пилоти отново достига това ниво. Що се отнася до връщането на Данил, то вярвам, че той заслужава още един шанс във Формула 1”, обясни Тост.

„Данил е добър пилот с фантастичен природен талант, който е доказвал неколкократно по време на кариерата си. В миналото се сблъска с някои трудни ситуации, но съм убеден, че извън надпреварите имаше време да порасне и това ще му помогне да демонстрира безспорните си качества на пистата. Ще работим упорито, за да му дадем добър автомобил. Радваме се да го приветстваме обратно в екипа.”