Начало Рали Танак: Целите ни в Германия ще са високи след успеха във Финландия

Танак: Целите ни в Германия ще са високи след успеха във Финландия

52
0
От Танак

Тимът на Тойота ще има високи цели за рали Германия след победата си във Финландия, където От Танак надделя над съперниците по най-бързите отсечки в шампионата. Сега предстои съвсем различна надпревара – първото състезание на асфалт от Корсика през април. Настилката по маршрута обаче се променя – от тесните пътища с безброй завои между лозята край река Мозел близо до Трир през военния полигон Баумхолдер и плашещите хинкелщайни до отсечките около сервизния парк при езерото Босталзее в Заарланд. Шефът на тима Томи Макинен сподели, че екипът му е готов за надпреварата и се чувства добре.

„Вярвам, че тестът ни преди ралито премина много добре. Ярис WRC върви чудесно на асфалт досега и се надяваме прогресът ни на тази настилка да продължи”, каза той.

Танак обясни, че харесва предизвикателството на предстоящата надпревара заради променящата се настилка.

„Целите ни в Германия ще са високи след успеха във Финландия. Аз ще карам старт за старт, ще се постарая да извлека максимума от всяка надпревара, след това ще видим дали сме в състояние да се намесим в битката за шампионата. Ще трябва да внимаваме и за времето, защото изборът на гуми изигра голяма роля при миналогодишната ми победа”, допълни естонецът.

Яри-Мати Латвала смята, че Ярис-ът би трябвало да върви добре в Германия, след като през 2017-а имаше победи в отсечки с този автомобил.

Есапека Лапи също отбеляза, че в това състезание има много различни предизвикателства.

„Обикновено в някакъв момент вали, а често се случва условията да са различни всеки ден. Това може допълнително да усложни нещата, тъй като сеченето на завоите изкарва много мръсотия на пътя. В Корсика намерихме добри настройки. Германия е различно рали, но се надявам да постигнем същото”, каза още Лапи.