Начало Рали Танак най-бърз в шейкдауна на рали Германия

Танак най-бърз в шейкдауна на рали Германия

111
0
От Танак,тойотА

От Танак беше най-бърз в шейкдауна на рали Германия, 9-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Тойота направи 3 преминавания на отсечката St Wendeler Land с дължина 5.52 км, като при последния постигна най-доброто си време от 2:52.900 мин.

Естонецът изпревари своя съотборник Яри-Мати Латвала с 0.2 сек. Трети остана шампионът Себастиен Ожие от М-Спорт с Форд Фиеста. Французинът беше с най-добро време след първите 2 преминавания.

Лидерът в шампионата Тиери Нювил с Хюндай беше с 0.1 сек по-бавен от Ожие и остана 4-и. Белгиецът от своя страна изпревари с 0.2 сек своя съекипник Дани Сордо. Крейг Брийн със Ситроен С3 и Елфин Еванс с Форд Фиеста заеха 6-ото място с равни времена.

„Направихме само едно минаване и се върнахме обратно в сервиза, обясни Танак. – Очевидно дълго време не бяхме карали на асфалт. Имахме тестове на такава настилка преди Финландия и трябваше да направим някои промени за този тип трасета.

Усещането за колата беше добро и имахме хубав баланс. Последният беше много близо до това, което исках. Трябваше само малко да пипнем настройките. А промените бяха само по шасито. Не сме правили големи изменения.“