Начало WRC News Танак поведе в Австралия, Ожие близо до титлата

Танак поведе в Австралия, Ожие близо до титлата

41
0
От Танак,тойотА

От Танак с Тойота Ярис води в рали Австралия преди последния ден от надпреварата, която е финален кръг от сезона във WRC. В същото време обаче Себастиен Ожие е близо до спечелването на 6-а поредна титла.

Пилотът на М-Спорт с Форд Фиеста заема 6-ата позиция в класирането и има над 50 сек аванс пред основния си съперник Тиери Нювил с Хюндай i20, който е на 8-о място.

Нювил от своя страна е на половин минута зад 7-ия Елфин Еванс от М-Спорт и при запазване на позициите на тримата претенденти и в последния ден, то Ожие ще е шампион независимо от класирането на Танак и резултатите от последната отсечка Power Stage.

Естонецът може да вземе максимум 30 т., а изоставането му спрямо Ожие е 23 т., като 6-ата позиция на Себ му носи 8 т. За да вземе титлата пък Нювил трябва да мине пред Еванс и Ожие в последния ден и след това в Power Stage-а да вземе с 2 точки повече от Себастиен, което изглежда много трудна задача.

Преди последните 6 отсечки Танак има 21.9 сек аванс пред съотборника си Яри-Мати Латвала, а 3-и е Хейдън Падън с Хюндай. Лидерът след петъчния ден Мадс Остберг със Ситроен C3 се смъкна до 4-ото място, на 46.6 сек от водача. Пети е Есапека Лапи с Тойота.