Начало Рали Танак триумфира на рали Турция, доближи Нювил в битката за титлата

Танак триумфира на рали Турция, доближи Нювил в битката за титлата

92
0

От Танак с Тойота спечели рали Турция, 10-и кръг от първенството на WRC и излезе на 2-о място в генералното класиране. Това е 3-а поредна победа за естонеца, който по този начин и доближи лидера в шампионата Тиери Нювил от Хюндай на 13 точки 3 кръга преди края на сезона.

Белгиецът спечели само 5 точки, като беше най-бърз последната специална отсечка power stage. Също толкова взе и шампионът Себастиен Ожие, който завърши 2-и в последния етап и 10-и в общото класиране на ралито. Французинът изостава на 23 точки от Нювил.

Втори в Турция, на 22,3 сек от лидера, остана друг пилот на Тойота Яри-Мати Латвала, като по този начин японският тим излезе начело при отборите с 5 точки аванс спрямо Хюндай. Подиумът допълни Хейдън Падън (Хюндай), следван от Теему Сунинен с Форд Фиеста и Андреас Микелсен.

„Това беше трудно рали, каза Танак. – Знаехме, че това е състезание, в което не най-бързият печели, а най-умният. Успяхме да изкараме ралито без проблеми. Нещата сега в шампионата изглеждат интересни. Ще продължим да натискаме.“