Начало Рали Танак води пред Ожие в рали Германия

Танак води пред Ожие в рали Германия

92
0
От Танак,тойотА

От Танак с Тойота води след втория ден на рали Германия, 9-и кръг от първенството на WRC. Пилотът на Тойота има 12.3 сек аванс пред шампиона Себастиен Ожие от М-Спорт с Форд Фиеста. Естонецът бе загубил лидерството в началото на деня от Ожие, но спечели последните 5 отсечки, които бяха с малко сцепление,

„Преди ралито нямах идея как ще сме спрямо другите съперници. Тази сутрин нещата не бяха перфектни, но времената бяха добри, каза Танак. – Условията бяха много сложни следобеда, но аз натисках здраво във всяка отсечка. А не е лесно да се бориш срещу Себастиен.”

Ожие от своя страна заяви, че не е имал отговор на темпото на Танак. Той все пак запази добър аванс от 15.1 сек пред лидера в първенството и негов основен съперник за титлата Тиери Нювил. Маслен теч от скоростната кутия наложи смяна в сервиза в средата на деня за Нювил.

Белгиецът се оплака от липса на сцепление на прашния асфалт, но смята, че утре по-неравните и абразивни отсечки ще пасват по-добре на колата му.

Зад него на 4-а поиция е Елфин Еванс от М-Спорт. Той е само на 1 секунда пред Яри-Мати Латвала с Тойота. Финландецът не започна добре деня, но увереността му се увеличи след промяна на настройките на диференциала. Зад него на 3.9 и 4.0 сек са Дани Сордо с Хюндай и Есапека Лапи с Тойота.