Начало Moto News Техниката от MotoGP е готова да отпътува за Херес

Техниката от MotoGP е готова да отпътува за Херес

34
0

Tрите самолета Бойнг 747, които транспортират 270-те тона с материали и техника, нужни за провеждането на мотоциклетната Гран при, са напълно готови, за да отпътуват от Япония за Европа, след като стана ясно, че състезанието в страната на изгряващото слънце се отлага за октомври.

Така всички ще могат да се подготвят спокойно за състезанието в Испания, което ще се проведе на 2-ри май на пистата Херес.

И тъй като не всичко все още не се е нормализирало напълно, що се отнася до въздушния транспорт, организаторите от Дорна са организирали два алтернативни маршрута за самолетите, в случай че облакът пепел от исландския вулкан все още продължава да обърква плановете през идния уикенд.

Принципно първите два самолета, които са на Нипон Карго Еърлайнс, трябва да минат през Хелзинки, Финландия и да стигнат до летище Севил във вторник, но за всеки случай е организиран и маршрут през САЩ.

Третият 747, който е на американската компания Атлас, ще поеме през Сибир и ще спре в Казахстан, преди да пристигне също в Севил.

Общо 600 контейнера събират товара, който тези три самолета трябва да пренесат. Те съдържат както всичките мотоциклети, така и оборудването на всички екипи, времеизмервателната техника, техниката за предаване на ТВ сигнал и официалните превозни средства на MotoGP с марка БМВ.