Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестовете започнаха на две писти

Тестовете започнаха на две писти

30
0

След шест седмици пауза екипите от Формула 1 се върнаха днес на пистата. Осем от десетте отбора започнаха тренировки – не карат само тимовете на Джордан и Минарди.
Отборите на Мишлен са на пистата във Валенсия. От френската фирма днес потвърдиха официално, че ще доставят гуми на БАР. Тимът от Бракли обаче тества в Барселона заедно с Ферари и Заубер (които са “обути” с Бриджстоун).
Най-очакваното появяване бе това на новия Макларън МР4-19. След като през изминалия сезон МР4-18 така и не стигна до състезание, днес сутринта наследникът му излезе на Рикардо Тормо, каран от Дейвид Култард. Александър Вурц пък е с МР4-17D, с който изпробва нови компоненти.
Заедно със Сребърните стрели във Валенсия са Уилямс, Рено, Ягуар и Тойота.
Дебют за Заубер прави Джанкарло Фисикела в Барселона. Италианецът кара сам, тъй като съотборникът му Фелипе Маса все още има задължения във Ферари и провежда тренировки за Скудерията заедно с Лука Бадоер и Лучано Бурти.
За БАР на трасето са и двамата титулярни пилоти – Дженсън Бътън и Такума Сато. Англичанинът изпробва концептуален автомобил за 2004 г. с нов двигател и нова задна част, докато колегата му е с тазгодишния модел.