Начало Други Time Attack Bulgaria се завръща този уикенд

Time Attack Bulgaria се завръща този уикенд

44
0

Шампионатът Time Attack Bulgaria се завръща този уикенд след едногодишна пауза. Първите два кръга на първенството ще са на румънската писта „Мотор Парк Румъния“. Първенството трябваше да започне в края на август, но началото бе отложено поради организационни причини.

Състезанията в събота и неделя ще са на две различни конфигурации на румънското трасе. Надпреварата в събота ще е на използвания през миналата година вариант, като дължината на трасето ще е 3389 метра. В неделното състезание ще се използва новата част от пистата и дистанцията ще е 4129 м.

Организаторите ще демонстрират новостите и предимствата на новия формат на надпреварата, които се подготвят от близо 15 месеца. Целта на новия формат е да не се ощетяват участниците, като за целта те ще бъдат разпределени в класове по-много по-справедлив от досега познатия начин. Организаторите целят шампионата да бъде привлекателен за по-широк кръг хора, заредени с бензин в кръвта.

Състезанието Time Attack e създаден за любителите на високите скорости, като до участие се допускат дори обикновени автомобили, с които си служим в ежедневието. За целта надпреварата е разделена на няколко групи.

Административният и технически прегледи започват в петък от 13:00 ч. и ще продължат до 18:00 ч. Същият се ще извършва в събота и неделя след 08:00 ч.