Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимо Глок замества Пантано в Шанхай

Тимо Глок замества Пантано в Шанхай

42
0

За втори път след Гран при на Канада германецът Тимо Глок ще замести титулярния пилот на Джордан, Джорджо Пантано, в предстоящото състезание в Шанхай. Това бе официално потвърдено от отбора на Еди Джордан в днешния ден. След безброй спекулации през изминалите дни в сряда бе съобщено, че отговора на италианеца с екипа се прекратява.
“Бе прекрасно да се работи с Джорджо през тази година, но проблемите с неговия договор ни принудиха да стигнем до тази стъпка”, обясни шефът на екипа Еди Джордан. “Пожелаваме му всичко най-хубаво за в бъдеще.”
Проблемите в договора на Пантано според слуховете, както и в Канада, са от финансово естество.
“Постиженията на Тимо, както в тестовете, така и в свободните тренировки, са първокласни”, обясни Джордан. “Особено на състезанието в Канада, когато успя да спечели и точки, след като му се наложи да скочи в болида за надпреварата. Сигурен съм че той и за в бъдеще ще продължи да дава отлични резултати за екипа. В Шанхай за него може би ще бъде по-лесно, защото пистата ще бъде еднаква за всички, нова и непозната.”
Тимо Глок ще кара за Джордан до края на годината. На негово място като тест пилот ще бъде привлечен холандецът Роберт Доорнбос. Живеещия в Италия холандец спечели една победа през тази година в закритата вече Формула 3000 на Спа и бе обявен за новобранец на годината.