Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Титлата при конструкторите е по-важна за отборите, твърди Кими

Титлата при конструкторите е по-важна за отборите, твърди Кими

52
0
Гран при на Италия,Монца,старт

Кими Райконен смята, че титлата при конструкторите във Формула 1 е по-важна за самите отбори, отколкото тази при пилотите.

Тимът на Ферари вече загуби последната 2 кръга преди края на сезона, като шампион стана Люис Хамилтън с Мерцедес, който е недостижим за Себастиан Фетел.

Скудерията обаче още има шанс за короната при отборите, където обаче също изостава значително – с 55 точки спрямо Мерцедес. И за да запази шансовете си за първото място, трябва в предстоящия кръг в Бразилия Фетел и Райконен да спечелят 13 или повече точки спрямо Хамилтън и Ботас.

„Очевидно не сме в много добра позиция в битката за отборната титла, каза финландецът – Но още сме в нея и ще дадем най-доброто от себе си. Мисля, че може би тази титла е най-важното нещо за тима.

Имаме шампионат при пилотите, ноо ако отидете в който и да е отбор, те вероятно ще ви кажат, че за тях по-важна е конструкторската титла. Но затова и ние се опитваме да я спечелим. След 2 състезания ще видим дали сме успели.“

По отношение на титлата на Хамилтън, Кими я коментира в типичния си стил:

„Със сигурност той си я спечели. Този, който имаше най-много точки, я взе. Ако попитате 10 човека, ще получите различни виждания от тях как титлата е била спечелена от единия или загубена от другия. Но това не променя нещата. Люис си я спечели честно и поздравления за него.“