Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торнтън – където Шел приготвя кръвта на Ферари

Торнтън – където Шел приготвя кръвта на Ферари

82
0

Едно от най-дълго продължилите партньорства във Формула 1 е това между Шел и Ферари. Двете компании са минали през много препятствия заедно. Сега са пример за взаимодействие и взаимопомощ, за отношения, каквито рядко се срещат между останалите екипи, техните спонсори и технологични партньори.
За да даде по-ясна представа за приноса си към успехите на Ферари и подготовката за новия сезон, Шел покани малка група журналисти в края на миналия месец в изследователския център в Торнтън (Англия), близо до Манчестър.
Пътуването бе дълго, през Мюнхен и не особено приятно над ветровитата Британия, но си заслужаваше.
Още с пристигането ми, като единствен представител от България, съм на особена почит и ме посрещат сърдечно.
Работният ни ден започва на следващата сутрин в 9,15 ч. с кратка лекция за историята на сътрудничеството между Шел и Ферари. Партньорството между тях датира от много дълго време.
Още откакто съществува световният шампионат те работят заедно – от 1951, до началото на 70-те години на миналия век. През 1973 г. Шел се оттегля от Формула 1 заради петролната криза и се връща отново едва през 1996 г. От тогава, вече 7 години, компанията работи в изключително тясно сътрудничество със Скудерията, като настоящият им договор е до края на 2005 г.
……………………