Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо няма да обяви втория си пилот до декември

Торо Росо няма да обяви втория си пилот до декември

55
0
Брендън Хартли,Торо Росо,Хонда

В Торо Росо не очакват да обявят втория си титулярен пилот за следващия сезон до декември. Това заяви спортният директор на тима Франц Тост в Мексико.

Екипът от Фанеца вече обяви, че единият състезател за 2019 г. ще бъде Дани Квят. За другото основните кандидати са Александър Албон и сегашният титуляр Брендън Хартли.

Сегашният водещ пилот на тима Пиер Гасли преминава в големия отбор на Ред Бул. Според Тост Хартли трябва да покаже много по-добро представяне в оставащите 3 състезания до края на сезона, за да запази мястото си и през следващата година.

„Брендън направи добро състезание в Остин, каза Тост. – Но ако погледнете резултатите, той има 4 точки, а Пиер 28 т. Това означава, че Хартли трябва много да подобри представянето си, ако иска да остане в тима. А решение ще вземе отборът на Ред Бул след края на сезона през декември.“

Самият Хартли заяви, че при него нищо не се е променило, като той има в договора си опцията да остане и през 2019 г. Според новозеландеца, той се представя достатъчно добре срещу своя съотборник и е конкурентноспособен. Но това не винаги се забелязва.