Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо ще ползва старата спецификация на мотора на Хонда

Торо Росо ще ползва старата спецификация на мотора на Хонда

136
0
двигател,Торо Росо,Хонда

Екипът на Торо Росо ще използва по-старата спецификация на задвижващата система на Хонда в уикенда за Гран при на Мексико. Пиер Гасли и Брендън Хартли ползваха новата 3-а версия за сезона в предишните 2 състезания в Япония и САЩ, като тя показа обещаващи резултати.

Връщането към по-старата спецификация се налага заради искането на Хонда да настрои по-добре агрегата си при условия с голяма надморска височина – 2200 м. Японците считат, че ще е по-добре за целта да имат на разположение предишната версия, тъй като я познават и разбират по-добре.

Двамата пилоти по принцип имат достатъчно налични компоненти от 2-ата спецификация, за да не са налага да изтърпят наказание в стартовата решетка. Гасли обаче е имал проблеми с 3-ата версия в отминалия кръг в Остин. Тя е била изпратена за изследване в Сакура, като резултатът от него още не е ясен.

Затова в тима на Торо Росо са решили в болида на Пиер да бъде поставен нов мотор от 3-ата спецификация в първата тренировка днес, в случай че проблемът с тази от Остин в серозен и няма да може да бъде използван повече в следващите състезания до края на сезона.

Това ще означава 15-места наказание в решетката за Гасли за Мексико и старт от дъното на колоната, но пък ще му осигури свеж двигател от 3-ата спецификация за оставащите 2 кръга в Бразилия и Абу Даби. Хартли нямаше проблеми с 3-ата спецификация в САЩ и няма да се налага да изтърпява наказание в решетката.