Начало Moto News Трета победа за сезона за Лоренцо

Трета победа за сезона за Лоренцо

34
0

Лидерът в световния шампионат от MotoGP – Хорхе Лоренцо (Фиат Ямаха), спечели днешната Гран при на Великобритания, която тази година се проведе на пистата Силвърстоун. Така испанецът увеличи преднината си пред втория в класирането – Андреа Довициозо (Репсол Хонда), на 37 точки.

Самият Довициозо остана непосредствено зад Лоренцо и в самото състезание, а последното място на подиума остана за Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3), като това е първо стъпване на почетната стълбичка в MotoGP за него.

Травмите на колената, които съотборникът на Довициозо – Дани Педроса, получи при вчерашното си падане, оказаха своето влияние, тъй като след старт от трета позиция, испанецът успя да завърши едва осми.

Разочарование днес претърпя и пилотът на LCR Хонда – Ранди де Пюние, който пък тръгна втори днес, но завърши шести.

Състезателят на Сан Карло Грезини Хонда – Марко Меландри, също нямаше късмет и падна още в първата обиколка, докато съотборникът му Марко Симончели успя да вземе седмото място след доста добро каране.

Дуото на Дукати – Кейси Стоунър и Ники Хейдън не успя да се добере до позициите на подиума, след като Хейдън отстъпи третата позиция на Спийс в последната обиколка. След битки с Педроса и де Пюние пък, Стоунър успя да се нареди непосредствено зад съотборника си.

Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3) и Алекс Еспаргаро (Прамак Дукати) завършиха първата десятка днес, а освен Меландри, в надпреварата не успя да финишира и пилотът на Сузуки – Лорис Капироси, който падна след опит да изпревари Ектор Барбера (Аспар Дукати).

Състезателят на Интерветен Хонда – Хироши Аояма, пък изобщо не успя да стартира, след като в днешните свободни тренировки той претърпя инцидент и бе откаран в болница за изследвания. На Силвърстоун разбира се не успя да покара и световният шампион Валентино Роси, който се възстановява след инцидента, който претърпя по време на предишния състезателен уикенд в Италия. Мотоциклетът му обаче беше в бокса, очакващ отново да бъде възседнат от Доктора.