Начало Картинг Третият кръг от любителския шампионат по картинг е в неделя на

Третият кръг от любителския шампионат по картинг е в неделя на

45
0

Третото издание за сезон 2007 на Любителския шампионат по картинг „BECK`S GRAND PRIX” & “LAUTA JUNIOR KARTING CUP” ще се проведе в неделя – 1-ви юли. Официалният старт ще бъде даден в 10:00 часа. Общо 30 клиенти на пистата, регистрирали най-добрите времена за месец Юни, ще се включат в надпреварата. Над 4 500 човека въртяха обиколки на Лаута през месеца и се бориха за 30-те квоти, които им дават право да се включат в състезанието за любители.
От този сезон състезанието е с нов регламент, като дейно участие в него има картинг коефициентът К, чрез който до някаква степен се равнопоставят пилотите. Коефициентът „К” на Картинг писта „Лаута” увеличава времето за обиколка с 00:00,05 минути за всеки 2 килограма на човек с тегло под 86 кг. На всички участници, които тежат под 42 килограма се начислява най-високият коефициент. Подобен коефициент се използва в цяла Европа в любителски и професионални шампионати по картинг.
Участниците, разпределени в три серии, карат в нормална и обратна посока на писта „Лаута”. Класирането се прави на база средното време от пилотирането в двете посоки и коефициентът К. До финала достигат 9-те най-бързи участници /по трима от всяка серия/.
Месечният победител и двамата му подгласници получават правото да участват в Годишния финал в края на сезона. Освен тях ще бъдат запълнени и още 3 допълнителни квоти за голямото състезание през ноември. От тази година квотоите се разпределят на база възрастта на пилотите. 3 квоти получават състезателите под 18 години, толкова са отредени и за тези над 18 години.
Любителски шампионат по картинг се организира на писта „Лаута” съвместно с БФКС и с партньорството на BECK`S. Голямата награда за месечния победител е уикенд за двама в четиризвездния хотел „Белмонт” в Пампорово.