Начало Други Труден уикенд за Арабаджиев

Труден уикенд за Арабаджиев

49
0

Обещаващият старт на първия уикенд на българския пилот във Формула Мастърс не успя да се реализира. В първото състезания Владо направи добър старт, като успя да се опази от хаoса в първата обиколка и се придвижи на 10-то място – 2 места след точките. Българинyt бе част от група от 4-ма пилота – Артуро Льобел, Юхи Секигучи и Алберто Коста – всичките в борба за влизане в точките. В 4-тата обиколка българският пилот се опита да атакува италианеца Коста, който беше оставил завоя отворен, но при агресивното си спиране Арабаджиев блокира спирачките си и се завъртя, като остана в пясъка. Това му отреди да стартира предпоследен във втория старт.

В първото състезание след объркването в квалификацията Крис Ван Дер Дрифт тотално доминира над Каспер Андерсен, а подиумът беше допълнен от екс-Ф1 тестера Мишел Амермюлер, който през цялото състезание отбиваше атаките на младия си съотборник Фабио Леймер.

Във второто състезание стартът трябваше да бъде зад колата за сигурност, тъй като пистата беше все още мокра от дъжда, изсипал се точно преди началото на състезанието. В този старт от предпоследната позиция в много трудни условия Арабаджиев успя да се добере до 11-та позиция от 28-те стартирали пилота. Състезанието отново беше доминирано от Ван Дер Дрифт, който бързо си проправи път от 8-ми на старта. След него бяха латвиецът Харалд Шлегелмилх и швейцарецът Леймер.

Класиране старт 1:

1 – К.Ван дер Дрифт – 19 обиколки
2 – K.Андерсен – 10