Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс очаква значително по-добро представяне в следващите стартове

Уилямс очаква значително по-добро представяне в следващите стартове

41
0

Тимът на Уилямс приключи един труден уикенд в Монако с 14-та позиция за Валтери Ботас и 15-то място за Фелипе Маса в надпреварата по улиците на княжеството.

„Изминалите дни бяха доста трудни за нас. Не бяхме дори близо до позициите, на които трябваше да сме. В Монако ако квалификацията ти не премине добре, отчасти си си решил съдбата, така че бяхме наясно колко сложно ще е да вземем точки. Състезанието не бе особено добро за нас. Трябва да прегледаме всичко, за да разберем какво се обърка като цяло с представянето на автомобила и настройките му. Не може да се върнем тук през 2016 г. и да повторим този резултат. Разполагаме с добър автомобил, предстои излизането на новости в скоро време, така че очакваме да сме по-силни в Канада”, заяви оперативният шеф на тима Роб Смедли.

Маса пострада при контакт още в първи завой след старта, при който се спука предна дясна гума. При спирането в бокса бе сменено и предното му крило. Впоследствие той се озова в дъното на колоната без шанс да се бори за точки.

„Днес бе особено разочароващ ден. Трябва да забравим това състезание”, каза Фелипе. „Моето състезание на практика приключи в първи завой, където друг автомобил ме блъсна, спуках гума и крилото ми бе повредено. Наложилият се питстоп в първата обиколка ме прати в дъното на колоната и останалата част от надпреварата я изкарах, оглеждайки се за сини знамена. Автомобилът ни нямаше обичайното си представяне през цялото време в Монако, но предстоят стартове в Канада и Австрия, където би трябвало пак да се борим в челото.”

Валтери бе на 16-та позиция на грида. Финландецът имаше проблеми през цялата надпревара и се бореше за достатъчно скорост.

„Трудният уикенд приключи с наистина трудна надпревара”, коментира финландецът. Опитахме всичко, за да вземем някакви точки, но при темпото, което имахме, това не бе възможно. Пробвахме стратегия с два бокса, но изобщо не се получи – колата за сигурност излезе в най-лошия момент. Няма много положителни неща, но поне научихме доста. Знаем, че колата ни е достатъчно добра, за да се борим в надпреварите през следващите седмици, като в тях би трябвало да демонстрираме истинските си възможности.”