Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилсън в Ягуар!

Уилсън в Ягуар!

75
0

Джъстин Уилсън ще кара за екипа на Ягуар в оставащите пет старта от сезон 2003 г., бе съобщено официално ден след Гран при на Великобритания. Отборът е постигнал споразумение с Минарди и англичанинът незабавно зае мястото на Антонио Пицония. Тимът от Фаенца пък взима датската звезда Никола Киеза, който е на 25 години. Досега той се състезаваше във Формула 3000 за тима Ден Бла Авис.
– Приемаме със смесени чувства напускането на Джъстин. Както Фернандо (Алонсо – б.р.) и Марк (Уебър – б.р.) обаче той тръгва в правилната посока – коментира Пол Стодарт.
В официалното съобщение на Ягуар се казва, че за огромно съжаление на екипа Пицония не е успял да реализира потенциала си в 11-те старта от началото на годината. Тимът има опция да запази Уилсън и през 2004 г., но има възможност да вземе и друг пилот.
Джанкарло Фисикела пък не може явно да се пребори за място в топ екипите. Те най-вероятно ще запазят пилотите си, но Фисико води разговори със Заубер. Той посети фабриката в Хинвил (Швейцария) и се очакваше договорът да бъде оповестен официално.