Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш заплашен от уволнение?

Уитмарш заплашен от уволнение?

42
0
Мартин Уитмарш

Отборът на Макларън бе много предпазлив в очакванията си за Гран при на Великобритания, но надпреварата на тима се оказа далеч по-кошмарна от очакваното. Дженсън Бътън отпадна, след като се оказа, че липсва гайката на предно дясно колело, а Люис Хамилтън трябваше да пести гориво до финала заради решението да му бъде сипан литър по-малко преди старта.

Проблемите и липсата на скорост у МР4-26 вече предизвикват въпроси относно управлението на Мартин Уитмарш, който преди три години пое екипа от Рон Денис.

Още преди състезанието на Силвърстоун англичанинът бе атакуван от британските медии с твърдението, че за последните две години и половина се изговориха много приказки, а резултати липсват. Съвършено спокойно Уитмарш обясни, че Формула 1 е спорт, в който има периоди на успех, както и такива на изоставане. Дженсън Бътън се намеси в разговора с репликата, че споменатият период не е чак толкова дълъг, особено като се има предвид колко конкурентна дисциплина е Гран при.

Медиите на Острова обаче очевидно нямат намерение да оставят на мира Уитмарш и хората му – днес се появиха поредните предположения, че проблемите в Макларън причиняват брожения вътре в тима. Английският Дейли Мейл твърди, че в Уокинг може да си търсят нов шеф още преди лятната ваканция, започваща след старта в Унгария. В публикацията се казва, че напрежението сред персонала расте и вече се задават въпроси относно начина на ръководене и приоритетите на отбора. Хамилтън например се оплака на Силвърстоун, че промоционалните и спонсорски събития му идват в повече напоследък, а утре трябваше да лети за поредното такова, което при това щеше да е в Индия, но се провали в последния момент!

В падока мнението за Уитмарш е, че е много разумен човек, с когото можеш да се разбереш цивилизовано. Това обаче няма да помогне особено, ако в Уокинг наистина са недоволни от работата му.