Начало Други Улрих: Това бе историческа победа за Ауди

Улрих: Това бе историческа победа за Ауди

44
0

Шефът на спортния отдел на Ауди д-р Волфганг Улрих приветства Алън Макниш,Том Кристенсен и Риналдо Капело, подчертавайки, че тяхната победа в 24-те часа на Льо Ман е историческо събитие.

Улрих, който успя да проектира една страхотна победа над по-бързите автомобили на Пежо, разкри, че моментът на преминаването на финала на кола №2 e бил особено емоционален за него.

„Това наистина бе драматичен момент и не само защото това бе много специално състезание с мощна конкуренция, а и защото Ауди печелят за втори път три поредни победи. Това означава, че задържаме трофея” – каза Улрих.

„А второто ни тройка бе постигната изцяло с дизелови автомобили – което я прави уникална.”

„Това е исторически ден за 24-те часа на Льо Ман, за Ауди и за всички. Начело бяха Пежо и Ауди,но всички останали свършиха отлична работа, за да направят това състезание толкова добро.”

„Мисля, че всички ние можем да бъдем много горди от постигнатото днес, тъй като това бе състезание от най-висша класа.”

Все още предстои да стане ясно дали Улрих ще реши да заменя първото поколение на своя толкова успешен дизелов прототип. Трябва да се признае, че R10 бе по-бавен от конкурента си Пежо 908 HDI, който пък се отличава с наличието на покрив.

Улрих засега разкрива, че такова решение ще бъде взето в последната третина на година.Германецът подчертава, че 24-те часа на Льо Ман остава много важна част от спортната програма на Ауди.