Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен разочарован от представянето си

Верстапен разочарован от представянето си

37
0

Макс Верстапен остана разочарован от представянето си в квалификацията за Гран при на Монако, въпреки че се класира в топ 10.

17-годишният пилот на Торо Росо даде десето време в Q3, но заради наказанието на съотборника си Карлос Сайнц ще стартира една позиция по-напред. В решителните бързи обиколки обаче той не успя да загрее гумите си, а се надяваше да е със значително по-силно класиране.

„Q1 премина прилично, но аз се оплаквах на отбора – казах, че наистина трябва да загряваме гумите по-добре. Q2 бе по-зле, но все пак успях да направя добра обиколка. В Q3 обаче гумите не работеха и какво можеш да направиш в такъв случай? По принцип вървим доста силно в по-хладни условия. Не знам какво стана. За всички бе доста трудно да загреят предните гуми, но при мен в Q3 проблемът бе и за предните, и за задните. Едва не се завъртях в шести завой. В момента съм наистина разочарован и искам да се боря. Надявам се на чиста първа обиколка и добро състезание след това”, коментира Верстапен.

Представянето на Макс още в свободните тренировки предизвика множество възторжени коментари. Самият пилот е доволен от началото на сезона и представянето си досега, като сподели, че има още много да учи.

„Трябва да си поставяш високи цели. В момента съм доста близо до позицията, в която исках да се намирам след пет състезания. Основната цел бе да печеля точки във всяка надпревара, а това не го постигнах”, обясни Макс в интервю за formula1.com. „Няма от какво да се оплача. Аз съм на 17 години и нямам кой знае какъв опит, а понякога наличието на такъв е нужно – за сравнение. Но смятам, че досега върша добра работа.”

Заместник-техническият шеф на Торо Росо Бен Уотърхаус заяви, че целта на отбора за квалификацията в Монте Карло бе и двете коли да се класират в Q3, което по принцип се случи.

„За съжаление Карлос пропусна тегленето и ще трябва да тръгне от питлейна”, продължи той. „В случая с Макс сме малко разочаровани, тъй като смятахме, че в болида има повече потенциал, а не успяхме да го извлечем. Но като се има предвид, че и двамата ни пилоти за първи път карат болид от Формула 1 в Монако, то представянето им е чудесно. Що се отнася до състезанието, то с Макс все още сме в добра позиция да гоним точки. За Карлос ще е огромно предизвикателство да завърши в топ 10, но това е Монако – тук всичко може да се случи. Затова ще се подготвим възможно най-добре и се надяваме на добър резултат утре.”