Начало Formula E News Верн ще кара за Андрети във Формула Е

Верн ще кара за Андрети във Формула Е

62
0

Жан-Ерик Верн ще кара за отбора на Андрети във Формула Е в следващия старт от шампионат – Пунта де Есте еПри в Уругвай.

– Не се случва често да получиш шанс да се състезаваш по това време на годината – заяви пилотът. – Нямам търпение за тази възможност, особено като се има предвид, че ще е на място като Пунта дел Есте. Нямам опит в тези серии, но се вълнувам, че ще се състезавам във Формула Е, при това за престижен екип като Андрети. Целта ще е да приключим годината със силен резултат. Уикендът ще е като пътуване в неизвестното, но е пътешествие, за което нямам търпение!

24-годишният състезател има тригодишен опит във Формула 1 зад гърба си. Той разказа за последните дискусии в Гран при в ексклузивно интервю за ClubS1, което ще може да намерите в новия брой на списанието (177). Французинът е карал по време на кариерата си в седем различни шампионата и е записал 40 победи и 68 подиума.

– Наистина се радвам, че Жан-Ерик ще е в колата ни за Пунта дел Есте – заяви от своя страна Майкъл Андрети. – Той притежава огромен талант и смятаме, че заедно с Франк Монтани ще са чудесен екип.

Пунта дел Есте еПри ще е дебютът във Формула Е за Верн. Първите два кръга от шампионата, в който отборите се състезават с изцяло електрически автомобили, се състояха в Китай и Малайзия.