Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виетнамското правителство ще подкрепи проекта за F1 старт по улиците на Ханой

Виетнамското правителство ще подкрепи проекта за F1 старт по улиците на Ханой

52
0
Люис Хамилтън,улична писта,улично трасе

Виетнамското правителство ще подкрепи проекта за надпревара от Формула 1 по улиците на Ханой. В изявление на оглавяващия правителствения офис Май Тиен Дунг се казва, че всички министерства и агенции поддържат идеята за организиране на ново атрактивно събитие в столицата на страната.

В съобщението се допълва, че премиерът Нгуен Суан Фук е постановил за проекта да не се използват средства от държавния бюджет. Вместо това ще се работи по привличане на бизнес инвестиции за осъществяването му.

„Властите в Ханой проведоха проучване между живущите в района, където се планира да е състезанието, относно мнението им за такова събитие и всички те изразиха подкрепа с цел привличане на туристи”, се казва още в изявлението, цитирано от агенция Ройтерс.

Дунг не уточни никакви срокове относно постигането на договорки с Формула Уон Мениджмънт. През юни главният изпълнителен директор на ФОМ Чейс Кери обяви, че обсъжда идеята за надпревара по уличите на Ханой с виетнамските власти. Преди това и шефът по комерсиалните въпроси Шон Брачес направи подобно изявление с допълнението, че такъв старт може да се случи най-рано през 2020 г.

Проектът съществува още от времето, когато Бърни Екълстоун оглавяваше спорта. Преговорите бяха за десетгодишен договор за домакинство на обща стойност от над 391 милиона долара.