Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда доволни от напредъка през 2018 г.

В Хонда доволни от напредъка през 2018 г.

46
0
двигател,Торо Росо,Хонда

В Хонда са доволни от прогреса, който са направили по отношение на задвижващата система през 2018 г. Това заяви спортният директор на японската компания Масаши Ямамото.

През изминалия сезон тя доставяше двигатели на Торо Росо, а от следващия ще захранва и големия отбор на Ред Бул.

„През 2018 г. започнахме новото ни партньорство с Торо Росо, каза Ямамото. – Като цяло беше позитивен сезон, през който направихме солиден прогрес. – Всички в отбора и пилотите изиграха голяма роля в развитието ни, не само по отношение на техниката, но и с тяхното позитивно отношение и мислене.

Това беше страхотен тласък за всички членове на Хонда. Изградихме близки и честни взаимоотношения, благодарение на взаимния ни респект. Това доведе до силни представяния, като тези в Бахрейн, Унгария и квалификацията на Сузука в Япония.“

Ямамото признава, че в Хонда имат да свършат още много работа, за да са на нивото на водещите производители. „Беше ясно, че през изминалия сезон нашата задвижваща система не е на нивото на най-добрите по отношение на представянето. Има какво да подобряваме и по надеждността.

През следващия сезон ще доставяме двигатели на 2 отбора, което ще се случи за първи път откакто се върнахме в спорта през 2015 г. Трябва да се справим по-добре и всички, които са част по проекта, работят здраво, за да сме в добра форма още на предсезонните тестове.“