Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус смятат, че E23 Hybrid има сериозен потенциал в Монако

В Лотус смятат, че E23 Hybrid има сериозен потенциал в Монако

27
0

Пастор Малдонадо приключи тренировките в четвъртък в Монако с 14-то време, а съотборникът му в Лотус Ромейн Грожан се нареди десети.

Тимът от Енстън отчете сравнително плавно протичане и на двете сесии, втората от които бе прекъсната заради катастрофа на Роберто Мери (Мейнър Маруся) и продължителен дъжд. Изводът от изпитанията бе, че E23 Hybrid е със сериозен потенциал за предизвикателството, което представлява Гран при на Монако.

„Беше добър ден. Пастор остана доволен сутринта, аз бях по-щастлив от колата следобед”, заяви Грожан, който направи общо 47 обиколки. „На тази писта определено трябва да намериш възможно най-добри настройки. Днес имахме чудесен прогрес. Дъждът следобед не позволи да изпитаме гумите суперсофт, но това ще го свършим в събота сутринта. По принцип в Монако фокусът е изместен към подготовка за квалификацията. Никой не прави в тренировките дълги серии от обиколки, но според мен те не са и толкова важни тук.”

Малдонадо записа 48 тура. Той отбеляза, че автомобилът му е вървял сравнително добре – дори по-добре от очакваното: „Трасето, разбира се, се подобрява с всяка направена обиколка, така че е трудно да се прецени къде точно се намираме. Мисля, че в събота сутринта ще имаме време да пробваме суперсофта. Ще е интересно как колата ще реагира на най-меката смес гуми.”