Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес ще обсъждат стратегия за стартиране и заповеди от бокса

В Мерцедес ще обсъждат стратегия за стартиране и заповеди от бокса

94
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

В тима на Мерцедес ще обсъдят утре сутринта стратегията за стартиране на пилотите си Валтери Ботас и Люис Хамилтън в надпреварата за Гран при на Русия, както и възможността за налагане на заповеди от бокса. Финландският пилот спечели първата позиция на грида, а съотборникът му остана втори. Съперниците им от Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен са трети и четвърти на стартовата решетка.

„Намираме се в момент от сезона, когато не би ми допаднало особено двата Мерцедес-а да се състезават в челото. Колкото и да мразя да го казвам като фен, то на настоящия етап е необходимо някои неща да се калкулират. Никой от нас не харесва заповедите от бокса – виждали сме ги в миналото, прилагани от други отбори, а в нашия тим сме водили дискусии за тях между Нико [Розберг] и Люис. Това е много сложно за взимане решение. Ще разговаряме утре сутрин и с двамата, като вижданията на всички ще бъдат взети под внимание”, обясни спортният директор на Мерцедес Тото Волф.

Той допълни, че Хамилтън нямало да иска заповеди от бокса, тъй като желанието му било да се справи сам. Ботас също не желаел подобни нареждания, тъй като гонел липсващата му тази година победа.

През 2017 г. Ботас бе на трета позиция на грида, но изпревари двете Ферари-та и излезе начело след старта. Волф каза, че пилотите му трябва да внимават за съперниците утре, за да не допуснат подобно развитие на състезанието.

„Можем да се гордеем със скоростта си от квалификацията, тъй като е резултат от много упорита работа през последните седмици. Колата ни е наистина конкурентоспособна в Сочи, което е чудесно с оглед на миналогодишните ни проблеми. Спечелването на позициите на първа редица ни носи огромно удовлетворение, но е едва събота. Изтеглянето на тази писта ще има голяма роля утре, може да се окаже решаващо за изхода от надпреварата”, каза още Волф.