Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес открили проблема от Австралия

В Мерцедес открили проблема от Австралия

64
0
Люис Хамилтън

В екипа на Мерцедес са открили какъв е бил софтуерния проблем, който коства на шампиона Люис Хамилтън победата в Гран при на Австралия.

Британецът водеше в надпреварата до спирането си в бокса, а след това изостана зад Себастиан Фетел, след като последният направи питстопа си при виртуален сейфтикар.

В същото време Сребърните стрели не пресметнаха добре разликата между Себастиан и Люис, смятайки, че тя не е достатъчно голяма в полза на пилота на Ферари, за да се върне той на пистата пред Хамилтън.

Първоначалните подозрения бяха, че бъг в софтура за състезателната стратегия е причинил погрешното изчисление, но по-късно в тима са открили, че проблемът идва от другаде.

Става въпрос за офлайн инструмент, който пресмята разликите между колите на пистата и тези, влизайки в бокса в периоди на кола за сигурност или виртуален сейфтикар. И в него се е появило технически дефект.

Инженерният директор на тима на пистата Андрю Шовлин заяви, че тимът е разбрал какво се е объркало в Австралия и е взел мерки случилото се да не се повтаря отново.