Начало Други Влъчков и Маршавелов на подиума в първото състезание в GT4 в Словакия

Влъчков и Маршавелов на подиума в първото състезание в GT4 в Словакия

98
0
Иван Влъчков,Константин Маршавелов

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков в тандем с Константин Маршавелов завърши на 3-о място в своя клас в първото състезание от 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг.

И този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1 GT4. В този кръг партньор за първи път му е Маршавелов, който е шампион на писта в серия Макси. За Маршавелов това е първо участие в състезание на такова високо ниво.

Константин кара в първата половина от състезанието, като стартира 6-и в класа и напредна с 1 позиции, преди да мине през бокса в края на 14-ата обиколка за задължителното си спиране и да отстъпи колата на Влъчков.

Иван направи страхотно каране, като бързо изпревари двама свои съперници и излезе на 3-а позиция. До края българският пилот бе много по-бърз и от втория Фреди Фаст с Мерцедес AMG, но нямаше достатъчно обиколки, за да го изпревари. Влъчков завърши 8-и в общото класиране заедно с професионалистите.

Второто състезание о т уикенда е утре (неделя) от 11:50 часа българско време, като първо ще кара Влъчков, след което зад волана ще го смени Маршавелов.