Начало Картинг Влъчков, Маринков, Митов, Цолов и Илиева на полпозишън в първия кръг в...

Влъчков, Маринков, Митов, Цолов и Илиева на полпозишън в първия кръг в Кюстендил

213
0
картинг академия

Иван Влъчков, Любомир Маринков, Дейвид Митов, Никола Цолов и Снежана Илиева ще стартират от полпозишън в класовете KZ, Ротакс Сениор, Ротакс Джуниър/125 Open, Мини Бг и Мини от първия кръг от Националните картинг серии на пистата Пауталия в Кюстендил. Двете състезания ще се проведат утре, като решетката за второто ще се определи от класирането в първото.

Влъчков беше най-бърз в квалификацията, като постигна време от 44:541 сек и изпревари с 0.195 сек Юлиан Серафимов. Това постижение Влъчков записа в 5-ата си обиколка. Трети остана шампионът в сериите в клас Роткас Сениор от 2017 г. Любомир Гърков, за който това е първо състезание в KZ.

Следваха двете серии, които да определят полпозишъна за утрешното първо състезание. В първата Иван поведе след отличен старт. Първоначално Серафимов беше близо до него, но след средата на дистанцията Иван се откъсна и финишира с аванс от 5.767 сек. Гърков остана 3-и.

Във втората Влъчков бе лидер след старта, въпреки че не потегли по най-добри начин. Той и Серафимов успяха да отбият атаката на отлично тръгналия Александър Гълъбов. На финала Иван завърши на 7.661 сек пред Юлиан и на 10.358 сек пред Гърков.

В клас Ротакс Сениор от първа позиция ще стартира Любомир Маринков. Той бе най-бърз в квалификацията, като постигна време 48.569 сек. и изпревари сина си Венцислав Маринков с 0.565 сек. Само на 3 хилядни зад Венци остана Николай Петров.

В първата серия за определяне на полпозишъна Любомир води от старта до финала, а Венцислав се завъртя и изостана. След това обаче той настигна Петров и го изпревари, като последният допусна грешка и излезе извън пистата.

Във втората Венци отново изостана 3-и и в стремежа си да изпревари Петров му се изкриви спойлера и той трябваше да мине през бокса да го оправи. Любо отново спечели състезанието с аванс от 7.439 сек. Така втори на старта утре в първото състезание ще е Венцислав с по-добра обиколка в сериите от Петров (3-и).

В Ротакс Джуниър сесиите преминаха при доминация на Дейвид Митов, който ще стартира от първа позиция. Той спечели квалификацията с 0.190 сек пред Паоло Христов. Трети на 0.606 се остана Люисян Савов. Заради 100 грама под минималното тегло Люис бе пратен да стартира последен в сериите.

Въпреки това Савов направи страхотен старт и още след първите няколко завоя вече беше 2-и. Митов обаче нямаше проблеми отпред и спечели с 6.632 сек пред Савов. В битка за 3-ото място Паоло и Александър Петков се удариха, като инцидентът бе определен за състезателен и не последваха наказания. Петков завърши 3-и, а Христов отпадна. Състезанието не завърши и Анастасия Носополу.

Във втората серия Митов също спечели с аванс от 3.151 сек пред Паоло, а Люсиян отново направи силно каране от последна позиция и завърши 3-и. Така Савов ще стартира втори, а Петков 3-и.

В клас Мини първи ще потегли Никола Цолов. Той бе най-бърз в квалификацията – 49.741 сек, побеждавайки Юлиан Димитров с 0.220 сек и Данислав Арсов с 0.248 сек.

В първи манш Юлиан поведе, но се оказа, че е направил фалстарт. Затова бе наказан с 10 сек. Той финишира 2-и зад Цолов, но бе класиран 5-и. Втори се нареди Арсов след оспорвана битка със Слави Минков.

Димитров поведе и във втория манш, този път без нередности, а Цолов изостана 3-и, като пред него се намести и Арсов. В следващите обиколки Никола обаче изпревари и двамата си съперници, като Юли завърши 2-и, а Дани 3-и. В решетката Арсов ще потегли 2-и, а Димитров 3-и.

В Мини Бг малко изненадващо от полпозишън ще тръгне Снежана Илиева, която е дъщеря на популярния ни автомобилен пилот и картинг състезател от близкото минало Цветан Илиев.

Тя бе най-добра в квалификацията, като времето й от 54.196 сек бе по-добро от това на втория Христо Младенов с 0.112 сек. В първата серия тя поведе, а Младенов бе изпреварен от Петър Шингов. Христо обаче бързо се справи с Петър, а след това и със Снежи. Тя обаче не се предаде лесно, като опита контраатака на обратния завой в средата на пистата, но без успех.

Във втората надпревара Илиева отново поведе и този път удържа лидерството пред Младенов който отново загуби време зад Шингов, след като допусна последният да го изпревари при старта. Христо ще потегли 2-и, следван от Петър и Ангелики Носополу.