Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес недоволни от решението на ФИА относно мотора на Ферари

В Мерцедес недоволни от решението на ФИА относно мотора на Ферари

100
0

В екипа на Мерцедес не се доволни от решението на ФИА относно това, че задвижващата система на Ферари е легална. Това заяви спортният директор на тима Тото Волф. Федерацията обяви, че всичко в мотора на Скудерията отговаря на техническите правила.

Тя разследваше работата на двигателя след оплаквания от Мерцедес и Ред Бул, но в крайна сметка състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обяви в Монако, че агрегатът е по-сложен спрямо тези на съперниците, но в него няма нищо нелегално

В Мерцедес смятаха, че от Ферари може би добавят повече от позволената енергия от батерията, което води до увеличаване на мощността на агрегата с около 20 конски сили.

„Една от ролите ми е да защитавам тима и хората в него, коментира Волф. – А когато се споменават имена (това, че сигналът е бил подаден от Джеймс Алисън), това е обезпокоително. Версията на ФИА за събитията не е коректна. Някои от нещата, които бяха казани от нея, бяха просто добре подбрани. Не беше взето решение за нищо. Нямаше разследване и присъда. А ние се доверяваме на ФИА за тези неща.”

Волф заяви още, че 3-ото и 5-ото място в Монако на Люис Хамилтън и Валтери Ботас е като ограничаване на щетите с оглед на характеристиките на колата на Мерцедес, които не пасват на тясното и спънато трасе в Монте Карло.

В какви нередности още подозират съперниците колата на Ферари четете в специален материал в брой 215 на списание ClubS1