Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Мерцедес още не знаят причината за повредата на Хамилтън

В Мерцедес още не знаят причината за повредата на Хамилтън

55
0

В екипа на Мерцедес още не знаят каква е причината за повредата в двигателя на Люис Хамилтън от Гран при на Малайзия. Това заяви техническият директор на тима Пади Лоу.

Британецът водеше в състезанието, но моторът му гръмна 15 обиколки преди финала. Така той отпадна от състезанието и вече изостава с 23 точки от съотборника си и лидер в първенството Нико Розберг.

„Продължаваме да разследваме проблема с неговия двигател, обясни Лоу. – Правим всичко, което можем, за да сме сигурни, че ще разберем какво е станало, и че това няма да се случи до края на сезона.

В момента, въпреки повредата в двигателя, Люис има същия брой налични задвижващи системи като Нико за оставащите 5 състезания. Включително използвани такива, които ние можем да поставим в тренировките.”

Спортният шеф на тима Тото Волф заяви в тази връзка след състезанието, че тимът няма да остави нищо непроверено, за да е сигурно, че Хамилтън няма да получава повече повреди.

„Няма рационално обяснение за този тип повреди, каза още Волф. – Ако имаше, щяхме да го открием. Това е механичен спорт и тези неща се случват. Това (повредата на Люис) е много нещастно съвпадение на обстоятелства.”