Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Пирели очакват повече от 1 стоп за смяна на гуми в...

В Пирели очакват повече от 1 стоп за смяна на гуми в Канада

83
0
гуми,Пирели

От Пирели очакват повече от един питстоп за смяна на гуми в предстоящата Гран при на Канада. За първи път на трасето Жил Вилньов ще бъдат налични най-меките гуми хиперсофт заедно с ултрасофт и суперсофт. Трасето няма бързи завои, но комбинацията от тежки спирания и резки ускорения също води до сериозен товар.

С оглед на това, че в Монако хиперосфт издържаха около 15-20 обиколки, сега в Монреал се очаква издръжливостта да не е по-голяма, което прави задачата на пилотите да изкарат останалите 50-ина обиколка с един комплект ултрасофт или суперсофт доста трудна.

За да направят състезанието с един стоп пилотите в челото може да се опитат да преминат втората фаза на квалификацията с ултрасофт, с които да стартират в надпреварата. И след това след 25-30 обиколки да преминат към суперсофт. За тези извън топ 10 на квалификацията е по-логично да се опитат да изкарат надпреварата с един стоп заради свободния избор на гуми.

По правилник пилотите трябва да запазят един комплект хиперсофт за 3-ата част на квалификацията, а за състезанието да заделят по един чифт ултрасофт и суперсофт, като само единият е задължителен за използване.

Минималното задълж5 за задните. Максималният разрешен кембър на предните гуми е -3.50 градуса, а на задните -2.00 градуса.

Изборът на типове гуми на всички пилоти можете да видите в графиката вдясно: