Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не е сигурен дали Ред Бул ще се бори за полпозишън...

Верстапен не е сигурен дали Ред Бул ще се бори за полпозишън на Хунгароринг

32
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен и Даниел Рикиардо заеха втора и трета позиция в следобедната тренировка на пистата Хунгароринг. Те бяха изпреварени единствено от Себастиан Фетел (Ферари), а съперниците от Мерцедес имаха доста проблеми. Въпреки това обаче Верстапен не бе убеден в края на деня за подготовка преди Гран при на Унгария, че Ред Бул ще е в състояние да се бори за полпозишън на пистата до Будапеща. В тима са на мнение, че губят по около половин секунда на обиколка в квалификационен режим.

„Поведението на автомобила е добро, но за съжаление все още губим много на правите. Мисля, че можем да подобрим още малко болида за утре, но не съм сигурен дали ще е достатъчно за първа позиция. Според мен Мерцедес не можаха да направят чист тур с ултрасофт. Така че очаквам да са в битката утре, а и състезателното им темпо е силно. И Ферари изглеждат бързи. Битката ще е близка и много зависи от квалификацията”, обясни Верстапен.

„Мисля, че балансът ни е добър, но не съм сигурен дали силата ни в завоите ще компенсира загубите на правите. Вървим силно във втори сектор. Фактор ще са още управлението на гумите и стратегията.”

Рикиардо е с по-стара спецификация на задвижващата система. От Рено посъветвали Ред Бул да преминат към нея след проблема, заради който отпадна от Гран при на Германия. Австралиецът не смята, че това има влияние върху представянето му.

„Денят ни бе добър”, коментира Даниел. „Според мен колата ни е достатъчно силна, за да се класира на първа редица. Смятам, че можем да направим известни подобрение в болида за един бърз тур, но темпото ни в дълга серия изглежда на ниво.”

„Всичко му е наред на мотора. Няма ме спре. Трябва да опитаме да сме на първа редица – това би било перфектен резултат.”