Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен и Рикиардо окуражени от по-доброто от очакваното темпо на Ред Бул

Верстапен и Рикиардо окуражени от по-доброто от очакваното темпо на Ред Бул

61
0
Даниел Рикиардо,Сергей Сироткин

Макс Верстапен направи страхотно състезание в Сочи и бе избран за пилот на деня след Гран при на Русия, в която финишира пети. Той заяви, че това класиране е чудесен подарък за 21-ия му рожден ден, който отбеляза днес.

„Петото място е много добър резултат, след като стартирахме от дъното на грида. Потеглих чудесно, направих страхотна първа обиколка и след това си пробих път в трафика по-лесно от очакваното. На старта бе малко по-сложно, тъй като Пиер [Гасли] блокира пред мен и трябваше да го заобиколя. Във втори завой внимавах да не се ударя, а след осем обиколки бях пети. Ферари и Мерцедес не можаха да ме изпреварят след спиранията си в бокса. Неочаквано водех в надпреварата и ги удържах зад себе си, което демонстрира колко добро бе темпото ни дори със стари гуми”, коментира Верстапен.

„След нашия питстоп въпросът бе да стигнем до финала. Стратегията ни бе правилна, тъй като единствено със софт имахме шанс да изкараме толкова дълго. Представянето ни бе по-силно от очакваното – надявам се на същото и в останалите надпревари от сезона.”

Даниел Рикиардо си проби по-бавно път в колоната, но на финала бе точно зад съотборника си – шести.

„Първата ми обиколка бе малко хаотична и ще прегледам някои неща. Две коли се бореха в осми завой и при изпреварването им излязох настрани, извън пистата и това ми коства позиции. След това опитах да се възползвам от изтеглянето зад един, мисля, Макларън, но при излизането от въздушната струя попаднах върху някакви останки, което повреди предното ми крило. От там нататък състезанието ми бе доста самотно”, обясни австралиецът.

Той също отбеляза, че темпото на Ред Бул като цяло бе по-добро от очакваното от тима и смята решението да изтърпят наказанията за смяна на задвижващи системи в Русия за правилно.

„На хартия Сузука, Остин и Мексико изглеждат по-добре за нас. Може да съм позабравил вкуса на шампанското, но определено ще преследвам по-силни резултати до края на сезона”, допълни Рикиардо.