Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено изненадани, че Макларън не е бил основният им съперник за...

В Рено изненадани, че Макларън не е бил основният им съперник за 4-ото място

46
0
Нико Хюлкенберг,Рено

В екипа на Рено са били изненадани, че тимът на Макларън не е бил основният им съперник в битката за 4-ото място през този сезон. В тази позиция се оказа Хаас, като в крайна сметка френският тим зае 4-ата позиция, а американският 5-ата.

В същото време в Макларън останаха 6-и, като отнемането на точките на стария отбор на Форс Индия и силните карания на Алонсо помогнаха на екипа от Уокинг да заеме това място след разочароващо представяне във втората половина от сезона.

„Честно казано имаше някои изненади и разочарования, каза управляващият директор на Рено Сирил Абитебул. – Аз бях малко изненадан да се борим срещу Хаас през по-голямата част от сезона.

Очаквах да сме в битка с Макларън. Миналата година всички казваха, че ще ни победят с нашия двигател. Това не стана, но бяхме много близо до това да бъдем победени от нов, млад отбор.“

Според Абитебул като цяло миналият сезон е бил добър, като прогресът на тима трябва да продължи и през 2019 г., за да се доближи той до водещите 3 тима.

„Не трябва да подценяваме това, че за 3 сезона се придвижихме от 9-о до 4-о място при отборите, каза Сирил. – Такова подобрение за толкова време отдавна не е имало в спорта. Но трябва да продължим да работим още по-здраво.“