Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул манипулират данните за мощността на Рено, смята Абитебул

В Ред Бул манипулират данните за мощността на Рено, смята Абитебул

55
0
двигател,Ред Бул,Рено

В екипа на Ред Бул са манипулирали данните относно мощността на Рено. Това смята управляващият директор на Рено Сирил Абитебул.

Според него в последните спецификации на задвижващите системи за 2018 г. тази на френския производител е била по-мощна с около 20 киловата или 27 конски сили спрямо тази на Хонда.

Смята се, че задвижващата система на японците е била по-мощна от тази на Рено с около 15 к.с., а изоставането й спрямо водещите производители Ферари и Мерцедес около 40 к.с. Абитебул обаче не е съгласен с това, като според него от Ред Бул не са подавали коректни данни.

„В Хонда са 20 киловата зад нас, каза Абитебул пред испанското издание Marca. – Знам какво казват от Ред Бул, но те крият фактите и манипулират данните. Разбирам тяхната стратегия в комуникацията, но това не са фактите. А те са, че в Хонда изостават от нас с 27 конски сили.“

В отговор главният съветник на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че явно Абитебул е фантазьор. В същото време от Рено обявиха, че ще представят новия си болид на 12 февруари. Това е ден преди презентацията на Форс Индия и 3 дни преди тази на Ферари.