Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено няма разочарование от раздялата с Ред Бул

В Рено няма разочарование от раздялата с Ред Бул

102
0
двигател,Ред Бул,Рено

В Рено не са разочаровани от това, че прекратяват взаимоотношенията си с екипа на Ред Бул. Това заяви съветникът на френския тим във Формула 1 Ален Прост.

Двете страни слагат край на партньорството си след 12 поредни сезона, за които спечелиха 4 пъти титлата при пилотите и 4 тази при конструкторите в периода 2010-2013 г. и преди последния кръг от сезона имат 59 победи.

В последните 5 сезона обаче „биковете“ нямаха шанс да се борят за титлите, като според тях основната причина беше недостатъчно надеждната и мощна задвижваща система на Рено. Често шефовете на тима Хелмут Марко и Кристиан Хорнер критикуваха продуктите на французите и раздялата между двете страни изглежда напълно логична.

„В крайна сметка ние не сме недоволни от края на това сътрудничество, ако трябва да бъдем честни, коментира Прост пред френския Екип. – Поддържам добра връзка с Ред Бул, макар че критикувам начина, по който те комуникират. Те винаги отиват с една стъпка твърде далеч и го знаят.

В сравнение с Хонда ние все още се справяме по-добре, но използвайки един и същ двигател, Ред Бул се представи по-добре от нас този сезон. Има явна разлика в това отношение и няма да бъде лесно да ги догоним през следващата година. Но това не е невъзможно.“