Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено са оптимисти, въпреки слабия резултат

В Рено са оптимисти, въпреки слабия резултат

64
0
Ник Хайдфелд,Рено

Витали Петров и Ник Хайдфелд остават оптимисти за утрешното състезание, въпреки че не успяха да прескочат в последната част на квалификацията днес.

Витали Петров, 14-ти: „Разочарован съм, защото дойдохме тук с много по-големи очаквания. Дъждът попречи на правилната работа, в това няма съмнение – метеорологичните условия направиха нещата много трудни. Като резултат ние не успяхме да отключим пълния си потенциал и да направим бързата обиколка, която ни беше нужна. Въпреки това, усещането за болида е добро, доста е бърз във високоскоростните завои, така че оставам оптимист за утре – можем да наваксаме доста места в състезанието. Надявам се стратегията ни да продаботи, защото DRS зоната не е много дълга тук и възможностите за изпреварване са ограничени.

Ник Хайдфелд, 16-ти: „На този етап все още е трудно да видим какъв ефект имат промените в правилата за картите на двигателите върху представянето ни. Със сигурност ефект има, но усещането ни е, че днешната ситуация е резултат от комплексни фактори. Дъждът направи подготовката ни много трудна. Болидът не е лош за каране и не изглежда бавен, просто не бяхме в позиция да извлечем максимума от него. Имахме проблеми със задното крило вчера и днес сутринта, сменихме го за квалификацията, но очевидно позицията, от която ще стартираме утре е разочарование.“