Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Торо Росо били шокирани от Хонда в началото

В Торо Росо били шокирани от Хонда в началото

69
0
двигател,Торо Росо,Хонда

В екипа на Торо Росо са били шокирани при първата среща с Хонда от познанията на хората в компанията относно колите във Формула 1. Това призна спортният директор на малкия отбор на Дитрих Матешиц – Франц Тост.

След 3-годишно неуспешно партньорство с Макларън, японската компания започна да доставя задвижващите си системи на Торо Росо. От следващия сезон продуктите на Хонда ще бъдат ползвани и от големия отбор на Ред Бул.

„Имаме много добро партньорство и бизнес отношения с Хонда, заяви Тост. – Ако възникне нещо, сядаме заедно и дискутираме, като търсим решение. Когато се срещнахме за първи път с Хонда, бях шокиран, защото те не знаеха важни неща, които са свързани с шасито и двигателя.

Когато започваш работа с нов партньор, първо сядате да обсъдите върху какво трябва да се концентрирате. С тях това мина много бързо, защото бяха много отворени, както и ние. В тима няма никаква политика. Имаме наистина много ползотворни отношения.”

Тост също така сподели, че качеството на двигателя на Хонда е било по-високо, отколкото Макларън го описваха. В тази връзка той обясни, че се е готвел за по-труден преход към Хонда, но японците надминали неговите очаквания.