Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Турция всичко върви по план

В Турция всичко върви по план

26
0

Не само Европейския съюз, но и Формула 1 работи интензивно по разширението си на Изток. От 2005 г. се предвижда влизането на Гран при на Турция в календара. За момента изграждането на трасето върви по план. Откриването на пистата е предвидено за 31 март 2005 г.
Два фактора ще направят трасето особено място за фенове и пилоти. Първият е, че въпреки 16-те си завоя трасето се изгражда така че да може да открива повече възможности за изпреварвания между пилотите. Втория фактор е, че пистата ще бъде карана срещу часовниковата стрела. В момента само пистите в Имола и в Бразилия се карат по този начин.
Архитектурата на пистата е направена отново от Херман Тилке. Германецът проектира и пистите в Бахрейн и Китай, които тази година дебютират в Гран при. В Турция Тилке също има идеята да направи сградите в околността на трасето, по начин, които да е типичен за културата на страната домакин.
Наистина все още няма подписан предварителен договор между отговорните лица в Турция и Бърни Еклестън, но въпреки това проекта се ползва с пълната подкрепа на правителството на югоизточната ни съседка.