Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс очакват Сироткин да остане много години в тима

В Уилямс очакват Сироткин да остане много години в тима

50
0

В Уилямс очакват Сергей Сироткин да остане дълги години в тима. Руснакът е подписал дългогодишен договор с екипа от Гроув и ще бъде съотборник на Ланс Строл през идния сезон. Първоначалният фаворит за позицията Роберт Кубица в крайна сметка бе нает за резервен пилот.

„Имаме контракт със Сироткин, който е за няколко години, каза изпълнителният директор на Уилямс Майк ОДрискол. – Имаме голямо доверие в Сергей. Никога не сме говорили за специфичните неща около договора на всеки наш пилот в нито един момент.

Положението е подобно и при много други отбори в шампионата. Но можем да кажем, че контрактът е за няколко години и очакваме Сергей да носи униформата на Уилямс в следващите сезони.“

Изпълнителният директор на компанията SMP Racing, която подкрепя Сироткин – Дмитри Саморуков заяви, че е било важно пилотът да сключи споразумение за повече от един сезон.

„Знаехме, че няма смисъл да подписваме контракт само за една година по отношение на работата на Сергей с тима и колата, каза Саморуков. – Имаме много гъвкави условия в договора, но той определено е за повече от 1 година.“

ОДрискол описа представянето на Сироткин на теста в Абу Даби като безупречно, като по време на изпитанията руснакът е бил по-спокоен дори от хората в SMP Racing.

„Беше очевидно колко спокоен беше Сергей в момента, в който осъзна, че трябва да покаже какво може, каза техническият шеф на Уилямс Пади Лоу. Той не направи грешки.

– Още с първите му обиколки с колата можеше да се види колко впечатлени бяха инженерите от времената му, прецизността му и обратната връзка. Веднага се появи усещането, че той е пилотът, от който имаме нужда.“