Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всяка стъпка напред е добре дошла, заяви Верстапен

Всяка стъпка напред е добре дошла, заяви Верстапен

43
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен описа работата на новия двигател на Рено, който използва днес на Монца, като – макар и неголяма – стъпка напред и подобрение на скоростта. Въпреки че дистанцията до лидерите остана горе-долу тази, която в тима му са очаквали, все пак имаше прогрес на правите. Холандецът каза обаче, че ще му трябва и доста късмет, за да повтори резултата си от Спа-Франкоршамп преди седмица.

„Да, темпото ни в състезание и износването на гумите са по-добри, но не мисля, че при нормално развитие на състезанието имаме шанс”, бе откровен Макс, според когото очаквано перспективите за по-добро представяне са свързани със следващото състезание в Сингапур.

„При всички случаи там ще сме поне по-близо до лидерите”, прогнозира холандецът.

Съотборникът му Даниел Рикиардо, който ще стартира от дъното на стартовата решетка заради множество нови елементи в задвижващата система, пък вижда възможности за себе си в супер първа обиколка, в която да стигне 14-о място например. След това с някаква интересна стратегия би могъл да си пробие път напред, но той също не е кой знае какъв оптимист за състезанието на италианската писта.

Според Рикиардо не може пряко да се сравнява представянето в Монако и Сингапур, защото според него от Монте Карло досега Ферари са се развили по-добре от Ред Бул. Той смята, че Скудерията е фаворит за Сингапур, а не неговият тим, които също имат напредък, но не и колкото този при италианския екип.