Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вината беше моя, Валтери не направи никаква грешка, заяви Фетел

Вината беше моя, Валтери не направи никаква грешка, заяви Фетел

96
0
Себастиан Фетел

Тимът на Ферари взе подиум в Гран при на Франция – Кими Райконен се класира трети в надпреварата. Себастиан Фетел обаче удари Валтери Ботас след старта и се наложи да се прибере в бокса за нов нос. Той навакса голяма част от изоставането си и пресече финала пети, но загуби ценни точки в битката за титлата с Люис Хамилтън, който спечели състезанието на пистата Пол Рикар.

„Мисля, че стартът ми бе добър – може би дори твърде добър, тъй като се оказах много близо до Люис. Нямах абсолютно никакво сцепление, когато се опитах да спра, а и нямаше кой знае колко пространство, където да отида. Валтери бе вдясно и се опитваше да си върне позицията от Макс [Верстапен], който също се мъчеше да премине от външната страна. Жалко за Валтери, тъй като той не направи никаква грешка. Жалко и за нас, защото можехме да постигнем по-добър резултат. За щастие, надпреварите продължават. Колата ни бе добра в състезанието, въпреки че крайният резултат не е такъв, какъвто желаехме. Вината беше моя, но сега нека продължим напред и да мислим за следващия уикенд”, заяви Фетел.

Райконен изрази задоволство от представянето си в състезанието, в което се пребори да се качи на почетната стълбичка.

„На старта загубих две позиции. Бях от външната страна, когато се случи инцидентът в първия завой. Беше доста хаотична ситуация. Опитах да се опазя от неприятности, но избрах грешната страна на пистата. След това успях да наваксам изгубеното. Чувствах се добре в колата си, особено след питстопа, когато сложих суперсофт. Скоростта ни бе чудесна през цялото състезание. Решихме да направим много дълга серия с първия комплект гуми и се получи. Едва към края на стинта стана по-сложно. След това поведението се оправи с новите гуми – можех да се състезавам и всъщност да изпреварвам. Беше много по-хубаво от последните две надпревари!”